Detectivewandeling met Patrick Bernauw in Gent: Help jij het mysterie van de Rechtvaardige Rechters te ontrafelen?







































In 1934 werd uit de Sint-Baafskathedraal van Gent het onschatbare paneel de Rechtvaardige Rechters gestolen, uit het wereldberoemde Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck. Het paneel is nog steeds niet terecht. De speurtocht naar het verdwenen kunstwerk groeide sindsdien uit tot een soort Vlaams Monster van Loch Ness.

Patrick Bernauw schreef verscheidene boeken over dit onderwerp, zowel voor volwassenen als voor jongeren. De jeugdroman “De Rechtvaardige Rechters” verscheen 23 jaar geleden en is ondertussen aan zijn vijfde druk toe. Ter gelegenheid van Kinderboekendag 25 april, organiseert de auteur in samenwerking met Standaard Boekhandel Sint-Baafs nu een “detectivewandeling voor het hele gezin”, waarbij een nieuwe poging gedaan zal worden om het mysterie te ontsluieren en de bergplaats te vinden. Patrick Bernauw heeft namelijk een geheimzinnige tip gekregen, waarschijnlijk een code, die ons misschien in staat zal stellen de Rechtvaardige Rechters na al die tijd opnieuw te onthullen.


De detectivewandeling start op 25 april, 15 uur stipt, in Standaard Boekhandel Sint-Baafs en eindigt daar ook anderhalf uur later. Het evenement richt zich tot detectives van 9 tot 99 jaar. Inschrijven is verplicht, want het aantal deelnemers is beperkt (maximum 40 stuks).

Alle info:
Standaard Boekhandel Sint-Baafsplein (Els De Deken)
Sint Baafsplein 70
9000 Gent
Tel.: 09 234 08 43


sb.gentsintbaafs@standaardboekhandel.be


Reacties

Podcast van Patrick Bernauw: Mysterieus België